Sunday, 26 June 2011

My First Post


ok, this is going to be my 1st post kan?? hurmmm, ape yg nk aku bualkan dsini ya.. korg ase ape yg ptot aku bualkan?? toink toink toink

oklah, setelah sminggu brfikir pnjang nk bncang sal ape,aku dapat satu idea... i've got inspired!! wohooo!! adeh, lebeh2 lak aku ni kan..

hurrm, berduduknye sy dcini adalah untk bgtaw korg PERANGAI ROOMMATE HAMPEH YG BT AKU JD HAMPEH.. ciri2 ni bg aku jela rase hampeh, kalo korang aku xtaw.. taste msg2 kan..hoho.. senanye ciri2 org yg akan dsebut ni adalh org yg prnah disekitar aku tidak lama dahulu.. almaklumla, dulu dk asrama.. macm2 perangai kte akan jmpe kat sane.. yg hampeh x hampehnye.. kerek x kerek.. adoi.. ape2 pon, jom kte ushaaaaaaaa


1 )  Die ni penah jd roomate aku, siyesly, aku btol2 xske ngan perangai die.. die suke jeling org, time aku study ka, time aku tido (nmpak beno nipunye), time aku bjlan masok bilik, keluar blik, time aku kentut, time memenung sorg2, time jeling die jgak(??), ksimpulannye, mmg mamat jeling la die ni, rimas aku dbuatnye.. muka aku pecah ka bai nk jeling2 ni..byangkan kalo ade org dk tgk korg memanjang, xke rimas jdnye.. kalo awek nk usha xpe la...adoiiiii

2 )  Ni jenis yg gune studylamp, bile aku nk gune study, hah, mula lah die tutup lampu, psg study lamp die tu.... HOI, lampu ko tu dah la kuning, lagi study lg ngantuk dbuatnyer, aku ni dah la xde study lamp, nk arap yg ko pnyer mmg xjd keje la aku, igt aku ni ade night vision kot, so, mlm2 aku end up bt prkara sama iaitu TIDO... Bai, ko sorg je ke nk brjaya, aku pon nk straight A jgak bai, buleyh x pkir kat org skit.. apesal bangang sgt ko ni hah?? aku nk bg yg pedas2 xsampai ati lak.. aku pon ade perasaan ag.. sabar2~ hiuwwwwwww


3)  Yg ni, adui, xtaw nk ckap cmne jenis ngate org, huh, mmg 24/7 dk mengumpat, pot pet pot pet, adoiii... dah la perasan diri tu sumenye btol....org lain buat sumenye salah. walaopon org yg ko umpat tu bt bnda btol tp ko rase die bt salah plak e.g. ''asal pompuan tu xnk borak2 lame ngan aku td, ape die igt brdosa ke berbual ngan laki bukan mahram, kalo remaja bt la cara rmaja''- adoii, ikut die la bai, die dah ddidik dgn cara bgtu, ikot die la, yg ko dk besar2kan tu nape... dah la g heboh kat semua org, habis satu sekolah dicerita kwan ni..adoii


4)  Ade gak yg jenis dengki, time aku study, mula lah ckap pndai sorg2 la, nk brjaya sorg2, kedekut ilmu, kerek la... hoi GILA! ko yg xnak study tu asal nk bsg2 lak, aku elok2 je study yg ko g bsg2 marah aku tu nape.. abes ko nk aku bt ape, stiap kali aku study aku kna g kat ko, bgtaw ape yg aku study gtu??  GILA BABENG la kalo gtu, ko kalo nk suh study, lmbat ag(OVER LA PLAK).. taw la aku otak lmbat pickup, x cam ko, cpat je tangkap ape ckgu ajar... aku ase cam nk pkui2 je org cam gni.. pkui bia msuk tg, rambutan.. eik, x plik tu??


5)  Jenis tgk aku study aku pon benci gak, time aku study, mai la tmpat aku, tgk aku study dr blakang.. pastu komen2 keje aku... hoi, aku buat tu bukan tuk ko komen, aku bt nk anta kat ckgu, nk die taw hasil kerja aku sndri.. yg ko dk sibuk tu nape.. adoi, kalo skali dua tu xpe.. ni stiap kalo ko dtg lak tu.. stiap kali org jnis gni dtg, slalu je aku bt dono, xpon terus bt bnda lain, xpon pura2 tido (tp tgn pgang pen ag,haha), bt2 dk merenung.. adoi, merimaskan btoi org gni kan..


6)  ni jenis terlebih... terlbih pndai, terlebih makan, trlebih kuat.. bak kata pepatah, sume lah terlebih smpai marah pon terlebih.... aku nk tanye skit soalan je wehh, yg ko g mrah aku kaw2 tu knape, padahal nk tanye 2+2 je... aku dtg nk tnye kau dngan niat suxci murni di ati.. tp ko g sound aku x tumpu perhatian lam kelas la, dungu la, pastu mula la nk pkui (xpkui tp aku leyh taw care die ambk pen aku, bg pen aku blk).. yela, ko kan pndai, nk kuarkan ilmu ko pon nk marah2..nk buat cmner kan...aku ni bodoh



7)  Yg ni jenis psycho(btol dah ke eja ni??) skit, jenis 24/7 pkai earphone kat telinga, n kalo psg lagu xmen la stakat volume 30, 50 ni.. wajib psg MAX volume! ye, MAX! 100! gile xgile tu... kalo korg dk 1meter ngan die korg bleyh denga vol 50 enset korg.. haha, gile kan? tu xpe ag, yg xleyh tahan nyer, die nyanyi skali tu! nyanyi kalo suare cam penyanyi lagu xpe tu gak, ni suare cam ayam berkokok..adoi.. ko ni reti nyanyi ke?? kalo xreti duk diam buleyh x?!  aku dh naik gila denga sore kau..hissshhh.. GILO TOL


ok now,  stakat itu saja, xnak pnjg2 lg, nnti ade yg terasa lak,hoho, ape2 pon tulah jenis ROOMMATE2 YG BT AKU JD HAMPEH... aku kalo buleyh, mmg xnak r buleyh rumate yg psycho2(dah dua kali aku tanye, btol ke x ejaan ni??!) gni..adoi
sorry kalo post aku ni bengong2 skit ngan ayat tunggang langgang..hahaha.. this is 1st time ok..
ok now, aku ase aku nk tido dah, kucing aku duk bising2 nk gune bb plak.. hissh kucing ni, da maju skang ekk..
ciaaaooo, peace!!

No comments:

Post a Comment