Sunday, 31 July 2011

To All Female Facebookers !!

HELLoooo, hadoi, lama gile aku tggl wat blog nih, aku xigt2 pon aku ada blog, bangang tol...

Okeylah, kita smbung ka topik yg aku nk bincangkan dcini brkenaan dgn permpuan2 cantik, hot, meletup di facebook ni.. sperti yg kte taw, kalo perempuan yg disebut td msti xleyh lari dr si mata keranjang atau pervert dlam bahasa kampung aku, jantan2 gini bile dah gian mula la add nk tgk gmba ko yg cantik2 n meletup tu, iye, itu aku pham, i've been there b4, erk??

ni aku nk bgtaw jenis pompuan2 kat facebook yg selalu kena stalk by pervert.. 1st, yg letak gmba cantik2 kat as DP, al-maklumlah bile dah hot, mula  la nk bangga 'barang' yg terjojol tu.... laki mane xterliur tgk gmba cam tgk blu dah.. skali tgk, huff, cam angelina jolie, dua kali tgk cam mak limah la plak! kah3!

tp ade plak yg cantik, bergetah, tp xletak relationship status as visible by all, bile dah add, baru taw ko tu dah brpunye, adoi, kalo taw, bek xyah add sbb tahu ko dah brpunye.. kok iyepon, bgtaw la kat info kau tu, bgtaw kau dah brpunye ke, dah penah main ke, hapeke, ni x.. duk bio gtu jer, patu bile org dah add, diam, mula la nk marah2 ckap buat sombong la ape la... adoi, ko jgak yg salah x bg info btol2, bkn slah yg add pon.. aku pon meluat tgk ko dk gedik2 ngan pakwe ko.. hishh

ni pon satu ag, tawlah ko tu cantik, ayu, lemah lembut.. tgk muka kau pon trus cair, so, apalagi, add la, nnti xnmpak dah muka yg cantik bak bidadari la kot.. tp bile dah add, ko approve, tgk2 ko buat private la plak gmba DP ko, album sume tuh, adoi, xde can la nk wat modal, haha.. tp yg aku geramnye, nape nk tutup sume tuh, yg ko g letak gmba cantik2 kat DP tuh bt ape, tuk org ramai tgk gak kan? bg la can tuk kteorg nih tgk muke kau nk wat modal, kah3


tula jenis pompuan2 nye, n aku lg respect kat pompuan yg terang2 ckp kat fb die dah berpunye kat info die, atau ckap gini '' kalu skadar nk tgk gmba, xyah add la cik abg oi'', haaa, yg ni pndai,hehehe, baru lah potong stim kitorg, nk add pon xnak sbb ko dah awal2 jual mahal..haha.. satu ag ag yg ejas privacy setting bia relatioship nmpak kat sume org, yg blom add pon dah nmpk yg ko ade pakwe, bagos2, ko dah pakwe, x bg can dah kat lein, respect2..hehe...

tp satu aku nk ckap, yg bt xleyh tgk gmba tu, bek xyah bt fb kalo korang bt gtu.. kalo yg dah brpunye tu xpela, ni yg hmpehnye yg single pon nk hide gak, bg la can kat kitorg tgk gmba ko, kalo brkenan kte ejas,hahaha

sekian post aku yg ntah pape, terima kasih.

Sunday, 26 June 2011

My First Post


ok, this is going to be my 1st post kan?? hurmmm, ape yg nk aku bualkan dsini ya.. korg ase ape yg ptot aku bualkan?? toink toink toink

oklah, setelah sminggu brfikir pnjang nk bncang sal ape,aku dapat satu idea... i've got inspired!! wohooo!! adeh, lebeh2 lak aku ni kan..

hurrm, berduduknye sy dcini adalah untk bgtaw korg PERANGAI ROOMMATE HAMPEH YG BT AKU JD HAMPEH.. ciri2 ni bg aku jela rase hampeh, kalo korang aku xtaw.. taste msg2 kan..hoho.. senanye ciri2 org yg akan dsebut ni adalh org yg prnah disekitar aku tidak lama dahulu.. almaklumla, dulu dk asrama.. macm2 perangai kte akan jmpe kat sane.. yg hampeh x hampehnye.. kerek x kerek.. adoi.. ape2 pon, jom kte ushaaaaaaaa


1 )  Die ni penah jd roomate aku, siyesly, aku btol2 xske ngan perangai die.. die suke jeling org, time aku study ka, time aku tido (nmpak beno nipunye), time aku bjlan masok bilik, keluar blik, time aku kentut, time memenung sorg2, time jeling die jgak(??), ksimpulannye, mmg mamat jeling la die ni, rimas aku dbuatnye.. muka aku pecah ka bai nk jeling2 ni..byangkan kalo ade org dk tgk korg memanjang, xke rimas jdnye.. kalo awek nk usha xpe la...adoiiiii

2 )  Ni jenis yg gune studylamp, bile aku nk gune study, hah, mula lah die tutup lampu, psg study lamp die tu.... HOI, lampu ko tu dah la kuning, lagi study lg ngantuk dbuatnyer, aku ni dah la xde study lamp, nk arap yg ko pnyer mmg xjd keje la aku, igt aku ni ade night vision kot, so, mlm2 aku end up bt prkara sama iaitu TIDO... Bai, ko sorg je ke nk brjaya, aku pon nk straight A jgak bai, buleyh x pkir kat org skit.. apesal bangang sgt ko ni hah?? aku nk bg yg pedas2 xsampai ati lak.. aku pon ade perasaan ag.. sabar2~ hiuwwwwwww


3)  Yg ni, adui, xtaw nk ckap cmne jenis ngate org, huh, mmg 24/7 dk mengumpat, pot pet pot pet, adoiii... dah la perasan diri tu sumenye btol....org lain buat sumenye salah. walaopon org yg ko umpat tu bt bnda btol tp ko rase die bt salah plak e.g. ''asal pompuan tu xnk borak2 lame ngan aku td, ape die igt brdosa ke berbual ngan laki bukan mahram, kalo remaja bt la cara rmaja''- adoii, ikut die la bai, die dah ddidik dgn cara bgtu, ikot die la, yg ko dk besar2kan tu nape... dah la g heboh kat semua org, habis satu sekolah dicerita kwan ni..adoii


4)  Ade gak yg jenis dengki, time aku study, mula lah ckap pndai sorg2 la, nk brjaya sorg2, kedekut ilmu, kerek la... hoi GILA! ko yg xnak study tu asal nk bsg2 lak, aku elok2 je study yg ko g bsg2 marah aku tu nape.. abes ko nk aku bt ape, stiap kali aku study aku kna g kat ko, bgtaw ape yg aku study gtu??  GILA BABENG la kalo gtu, ko kalo nk suh study, lmbat ag(OVER LA PLAK).. taw la aku otak lmbat pickup, x cam ko, cpat je tangkap ape ckgu ajar... aku ase cam nk pkui2 je org cam gni.. pkui bia msuk tg, rambutan.. eik, x plik tu??


5)  Jenis tgk aku study aku pon benci gak, time aku study, mai la tmpat aku, tgk aku study dr blakang.. pastu komen2 keje aku... hoi, aku buat tu bukan tuk ko komen, aku bt nk anta kat ckgu, nk die taw hasil kerja aku sndri.. yg ko dk sibuk tu nape.. adoi, kalo skali dua tu xpe.. ni stiap kalo ko dtg lak tu.. stiap kali org jnis gni dtg, slalu je aku bt dono, xpon terus bt bnda lain, xpon pura2 tido (tp tgn pgang pen ag,haha), bt2 dk merenung.. adoi, merimaskan btoi org gni kan..


6)  ni jenis terlebih... terlbih pndai, terlebih makan, trlebih kuat.. bak kata pepatah, sume lah terlebih smpai marah pon terlebih.... aku nk tanye skit soalan je wehh, yg ko g mrah aku kaw2 tu knape, padahal nk tanye 2+2 je... aku dtg nk tnye kau dngan niat suxci murni di ati.. tp ko g sound aku x tumpu perhatian lam kelas la, dungu la, pastu mula la nk pkui (xpkui tp aku leyh taw care die ambk pen aku, bg pen aku blk).. yela, ko kan pndai, nk kuarkan ilmu ko pon nk marah2..nk buat cmner kan...aku ni bodoh



7)  Yg ni jenis psycho(btol dah ke eja ni??) skit, jenis 24/7 pkai earphone kat telinga, n kalo psg lagu xmen la stakat volume 30, 50 ni.. wajib psg MAX volume! ye, MAX! 100! gile xgile tu... kalo korg dk 1meter ngan die korg bleyh denga vol 50 enset korg.. haha, gile kan? tu xpe ag, yg xleyh tahan nyer, die nyanyi skali tu! nyanyi kalo suare cam penyanyi lagu xpe tu gak, ni suare cam ayam berkokok..adoi.. ko ni reti nyanyi ke?? kalo xreti duk diam buleyh x?!  aku dh naik gila denga sore kau..hissshhh.. GILO TOL


ok now,  stakat itu saja, xnak pnjg2 lg, nnti ade yg terasa lak,hoho, ape2 pon tulah jenis ROOMMATE2 YG BT AKU JD HAMPEH... aku kalo buleyh, mmg xnak r buleyh rumate yg psycho2(dah dua kali aku tanye, btol ke x ejaan ni??!) gni..adoi
sorry kalo post aku ni bengong2 skit ngan ayat tunggang langgang..hahaha.. this is 1st time ok..
ok now, aku ase aku nk tido dah, kucing aku duk bising2 nk gune bb plak.. hissh kucing ni, da maju skang ekk..
ciaaaooo, peace!!